marți, 28 iunie 2011

100 de noutati John Deere, lansate la Lisabona

John Deere va atinge vanzari de 50 de miliarde de dolari pe an pana în 2018. Combinele si tractoarele construite de ei vor comunica între ele dar si cu service-ul. Presele de balotat vor opri singure tractorul cand balotul este gata sau remorcile vor sti exact cu ce cantitate sunt încarcate.  Si multe altele s-au spus si mai ales aratat într-un mega-eveniment organizat de constructorul american saptamana trecuta.

Cand esti o corporatie gigant ca John Deere, numarul unu în lume în piata masinilor agricole, ai în ADN si execitiul de a organiza evenimente spectaculoase. Si uite cum, saptamana trecuta, în dimineata terna a zilei de luni, decolam de pe Otopeni pentru a participa la un eveniment semnat de ei. Destinatia, cu rezonante exotice, era Lisabona, capitala Portugaliei. Marturisesc ca nu stiu ce asteptam mai cu nerabdare: noutatile John Deere ori întalnirea cu orasul navigatorilor?

Aici, în capitala Portugaliei, în cursul unei întregi luni, americanii de la JD au invitat cam 5.000 de oameni, cei mai multi dealeri de masini agricole si vreo 300 de jurnalisti din toata Europa. Desigur, nu pe toti odata, ci în grupe care se succedau odata pe saptamana. Nu stiu la grupele cu dealerii cum a fost, dar la final, cand a fost randul jurnalistilor, pot caracteriza evenimentul ca exceptional, începand cu hotelul de 5 stele unde am fost cazati si pana la spectacolul de gala tinut seara într-o ferma.


 conferinta de presa s-a desfasurat in seara zilei de luni in sala. Noi, cum pierdusem primul avion de la Munchen la Lisabona, am ajuns dupa inceputul ei. E ceva bataie de cap sa pierzi un avion pe un aeroport mare ca Munchenul, dar nu am avut ce face. Al nostru, de la Bucuresti, a decolat cu o ora intarziere, si cealalta cursa nu avea cum sa ne astepte fara sa-si dea peste cap programul.

Dar, a doua zi, toti ne-am mutat in camp :











 



si, petrecerea de seara.  in ferma :) Companhia das Lezirias este, cred eu, cea mai mare ferma din Portugalia, cu 20.000 de hectare de cultura mare, 8.000 de ha de arbori de pluta, maslini, vita de vie, vaci de lapte si carne crescute ecologic, domeniu de pescuit si vanatoare. Istoria ei incepe undeva acum 185 de ani. A fost infiintata de regina Maria a II-a a Portugaliei in 16 martie 1826.

De retinut ca ferma portugheza a afisat pe banerele sale, varsta de 175 de ani. Poate din respect pentru musafiri, americanii de la John Deere serband 174 de ani de la infiintarea firmei, in 1835.

 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu